paleo

Der findes mange former for diverse slankekure og kostvejledninger og det er nærmest et umuligt valg, at træffe det rette når man skal vælge. Jeg har forsøgt med en masse former forskellige kure igennem tiden, hvor jeg har haft blandet succes med de forskellige og haft svært ved, at kunne holde mig 100% fast på én form for diet.

Jeg tror nu endeligt, at jeg har fundet den gyldne mellemvej igennem det uhyre populære paleo, som også kendes herhjemme som stenalderkost. Princippet i paleo er ganske enkelt, man spiser kun hvad der var tilgængelig i stenalderen og undgår ting som korn, stivelse og vigtigst af alt – kulhydrater.

Der er mange forskellige former at dyrke paleo på. Jeg har primært fulgt en kostplan, hvor jeg har holdt mig på under 10% kulkydrater i min mad, gerne mindre og så ellers spist mere fede måltider, som gør at jeg føler mig mæt i længere tid og spiser mindre. Det lyder mærkeligt, at man skal spise mere fedt, men det virker faktisk fremragende! I starten var det lidt underlidt og det tog mig også en 10 dage, at vænne mig til, at jeg fik energien fra mine fedtdepoter i stedet for det daglige indtag af kulhydrater igennem pasta og lignende.

Efter tilvænningsperioden er det dog gået fremragende og jeg føler virkeligt, at jeg har fået noget ud af kuren. Samtidig er den ganske enkelt at følge med et hav af forskellige opskrifter på alternativer til brød og andet godt på nettet.